Forensisch accountantsonderzoek

Forensische accountancy is een specialistisch gebied binnen de accountancy gericht op het opsporen van economische en financiële delicten. Het betreft hier veelal fraude-onderzoek dat ter ondersteuning van te nemen strafrechtelijke of civielrechtelijke stappen wordt uitgevoerd.
Fraude is geen zeldzaamheid. De economische omstandigheden en financiële druk hebben invloed op de gedragingen van managers en werknemers in het bedrijfsleven. Grote schandalen of fraude op kleine schaal – de klassieke vorm, creatief boekhouden of de cijfers positiever trachten weer te geven dan ze werkelijk zijn – komen steeds vaker voor en worden tegenwoordig ook sneller ontdekt.
De impact van fraude op de betreffende organisatie is groot en heeft vaker wel dan niet reputatieschade tot gevolg.

Forensische accountancy assisteert bij het onderzoeken van beschuldigingen en vermoedens van fraude en wangedrag binnen de organisatie. Met ons fraude-onderzoek, streven wij naar een heldere reconstructie van alle relevante feiten. Het doel daarbij is om transparantie en duidelijkheid te creëren in een vaak onoverzichtelijke en complexe situatie. De resultaten van ons onderzoek kunnen dienen als bewijs in een strafrechtelijke of civielrechtelijke rechtszaak.

Fraude-onderzoek

Ons fraude-onderzoek heeft tot doel relevante feiten en omstandigheden aan het licht te brengen uit documenten waaronder facturen, contracten, beleidsstukken en notulen. Omdat veel informatie is opgeslagen in de hoofden van werknemers en het management, zijn interviews een belangrijk onderdeel van het forensisch onderzoek. Financiële gegevens, meestal opgeslagen in de financiële administratie, zijn onmisbaar in het forensisch onderzoek. Ook worden elektronische documentatie en e-mails geautomatiseerd doorzocht.

Waarom syntacc

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Een multidisciplinair team per opdracht
  • Eén aanspreekpunt per team
  • Betaalbare dienstverlening
  • Meer dan 200 succesvolle transacties
  • Het hele proces op één adres in eigen beheer

Heeft u behoefte aan onze hulp?

Ons team staat altijd voor u klaar. Heeft u een vraag of wilt u graag advies?

Maak een afspraak

Deel deze pagina