Bedrijfsfinancieringen

Wanneer u een bedrijfsfinanciering nodig heeft, dan stapt u bijna automatisch rechtstreeks naar uw bank. Maar een goede voorbereiding is essentieel voor het regelen van een bedrijfsfinanciering met passende tarieven en condities. U krijgt doorgaans maar één kans om uw onderneming goed te presenteren bij een financier. En het presenteren van uw onderneming aan een bank vergt een andere aanpak dan wanneer u uw onderneming presenteert aan andere stakeholders.

Voor Syntacc is het begeleiden van bedrijfsfinancieringen een dagelijkse bezigheid. Wij kennen de mogelijkheden en onmogelijkheden en bekijken samen met u wat u precies nodig heeft, wat bij uw bedrijf past, maar ook wat bij uzelf past. Dit wordt verwerkt in een professioneel financieringsplan ten behoeve van uw bankier of een andere financier.

Beoordeling bedrijfsfinanciering

Nadat uw investerings- en financieringsplan gereed is, kan Syntacc ook de financieringsaanvraag voor u regelen. Deze financieringsaanvraag bevat alle voor de financier relevante informatie. Vanzelfsprekend worden vervolgens de condities, tarieven en zekerheden die de financier stelt beoordeeld. Tarieven zijn daarbij lang niet altijd doorslaggevend. Syntacc beoordeelt of uw bedrijfsfinanciering ook op de lange termijn gunstig is.

Groeifinanciering

Groei van uw onderneming leidt in de meeste gevallen tot meer werkkapitaalbehoefte. Toenemende voorraden en debiteuren moeten immers gefinancierd worden en crediteuren moeten betaald worden. De bancaire financiering hiervan moet geschieden op basis van prognoses, omdat historische cijfers geen goed beeld geven van de toekomstige financieringsbehoefte.

Werkwijze

Na een uitgebreid gesprek wordt in samenspraak met u een analyse gemaakt van het benodigde werkkapitaal en de optimale financieringsstructuur hierbij. Dit wordt opgenomen in een financieringsplan. In dit financieringsplan wordt naast een investeringsbegroting aandacht besteed aan de marktontwikkelingen.

Voordeel

Het voordeel van deze werkwijze bij het regelen van een bedrijfsfinanciering voor u is dat:

  • Er reeds ‘door de ogen van een ervaren bankier’ naar de plannen is gekeken en er oplossingen zijn gevonden voor mogelijke knelpunten in de financieringsaanvraag.
  • De snelheid waarmee de financieringsaanvraag door het proces bij banken gaat aanzienlijk wordt vergroot, omdat alle benodigde informatie in het financieringsmemorandum vermeld staat.
  • Een goed onderbouwd financieringsmemorandum leidt tot gunstige tarieven en gereduceerde behandelingskosten. Indien u de financieringsaanvraag overlaat aan een specialist, kunt u uw kostbare tijd besteden aan uw core-business.

Waarom syntacc

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Een multidisciplinair team per opdracht
  • Eén aanspreekpunt per team
  • Betaalbare dienstverlening
  • Meer dan 200 succesvolle transacties
  • Het hele proces op één adres in eigen beheer

Heeft u behoefte aan onze hulp?

Ons team staat altijd voor u klaar. Heeft u een vraag of wilt u graag advies?

Maak een afspraak

Deel deze pagina